Til forskel fra den velkendte form for bræt windsurfing har brættet i IQ Foil en hydrofoil/vinge monteret under brættet. Hydrofoilen gør, at brættet ved sejlerens “pumpning” – dvs. at man stamper/hopper på brættet – løfter sig ud af vandet, og man suser afsted med 40-80 km/t.
Træningsdagene omfattede både unge og ældre sejlere af begge køn.
Skærtorsdag var grå, og parkacoat med hue-kold hjulpet godt på vej af den stride vind. Sejlerne i deres neopren tørdragter og hjelm fik til gengæld fart på surf brædderne.
Kulde og blæst til trods havde vi, Martin, Finn og Svend Erik, godt gang i kameraerne alle tre dage – selvfølgelig med Sony A7III, A6000 og A6600.
Gennem Samyang 12mm, Sony 70-200mm, Sony 70-350mm og Sigma 50-500mm objektiv fyrede vi knap 5000 skud af.
Objektivmæssigt kan fotografering af vandsport sammenlignes med fuglefotografering – mao. det kræver teleobjektiver.
Under 300mm (omregnet til fullframe) viste det sig hurtigt vanskeligt at indfange surferne på vandet.
Som fugle højt til vejrs var surferne langt ude…..
I jpg kan Sony’erne zoome til dobbelt brændvidde, 200mm kan strækkes ud til 400mm osv.
Det benyttede vi os af.
Ligesom ved f.eks. motocross og rally fotografering øvede vi os også med panorering( lukkertider ned til 1/20s, men 1/30s viste sig dog bedst) – ellers vi skød med en hurtigere lukkertid (fx 1/500s) for at indfryse også vanddråber.
Kameraernes evner ud i antal skud per sekund, blev også fuldt udnyttet.
Langfredag var vejrmæssigt bedre, med lørdag som perfekt med god vind og høj flot sol.
Bådelauget på Nivå Havn havde svaret på en email præsentation af Projekt Havneliv til havnens 14 klubber og restauranter. Bådelauget gjorde os opmærksomme på påsketræningen og det olympiske islæt.
Selvom beskeden tikkede ind onsdag eftermiddag, dagen før træningen, lykkedes det gennem hurtige mails at få os organiseret til fotografering alle tre dage.
(Svend Erik)
Be the first one to comment!